Einde schooljaar

Nog ruim een week en dan is dit schooljaar weer ten einde. Wat is het voor ons een bewogen schooljaar geweest.

Oudste een start gemaakt in de brugklas; wat in het begin zeker niet makkelijk was. Tot overmaat van ramp brak hij zijn sleutelbeen in november en op die manier dat hij bijna 4 maanden niet volledig naar school kon. Wat heeft hij zich ingezet om niet achterop te raken op school. Gelukkig ligt dat nu achter hem en heeft hij zijn draai gevonden op school.

Jongste had de pech dat er heel veel wisselingen in zijn klas waren met diverse invalkrachten. Telkens weer aanpassen aan de regeltjes en afspraken die deze leerkracht heeft. Ondanks deze wisselingen zich toch staande weten te houden en met genoeg zelfvertrouwen gaat hij de stap maken naar de volgende groep.

Voor mij was het heel veel schakelen; wat is het beste voor mijn kind, wat is nodig om de juiste hulp te bieden, wanneer afwachten en wanneer actie ondernemen.
Pfffffff lastig dus soms.

Dit schooljaar weer ervaren dat wij als gezin heel sterk zijn en samen de schouders eronder zetten als het tegen zit.

Ik heb een mooie start gemaakt in een gezin, waar ik de ouders ondersteun met de zorg voor hun kinderen met de nodige problematiek. Ook hier is het veel schakelen en alert zijn. Wanneer afwachten, wanneer ingrijpen of meebewegen met deze mooie kinderen.

Ik heb veel geleerd door te kijken hoe de ouders omgaan met hun kinderen, hoe communiceren zij, wat zegt lichaamstaal en hoe sluit je een dag positief af als het toch niet helemaal gegaan is zoals verwacht.

En nu gaan we GENIETEN van een heerlijke vakantie.
Ik hoop dat jullie dit ook gaan doen met jullie gezin!

Back to top
X