Moederhart

Op het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen houdt gaat je moederhart aan. Je maakt je zorgen als je de baby even niet voelt bewegen en hoopt dat je je baby na 9 maanden in je armen kan houden.
Je denkt het ergste achter de rug te hebben na de bevalling.

Op het moment dat ik mijn peuter van net 2 jaar voor het eerst naar de peuterspeelzaal bracht huilde hij hartverscheurend toen ik hem achterliet. Mijn moederhart brak! De hele ochtend huilde ik zelf ook…wat deed ik hem aan. Dit herhaalde zich 6 weken lang en toen was het ok.

De start in groep 1 ging eigenlijk prima, maar het overblijven was een drama….en weer brak mijn moederhart! Het liefste zou ik de kinderen aan mij vastplakken, maar dat zou ook niet de oplossing zijn uiteindelijk.

De eerste keren uit logeren bij opa en oma of bij de oppas achterlaten en de vraag krijgen “Mama wanneer kom je weer terug?” Mijn moederhart tikt wat harder telkens weer.

Als je kind niet kan slapen omdat hij piekert over iets en je niet de oplossing kan geven, omdat die in hem zelf zit, zich druk maakt over een spreekbeurt, toets of examen…telkens doet je moederhart even pijn!

De eerste verkering die uitgaat en je kind hartverscheurend huilt…..je moederhart heeft het zwaar.

Maar al die keren dat je een knuffel van je kind krijgt, even tegen je aankruipt op de bank, ’s morgens bij je komt liggen in bed of dat briefje op je nachtkastje dat jij de liefste bent…….mijn MOEDERHART loopt over van lief

Back to top
X