Op vakantie

Zoals zoveel gezinnen ieder jaar doen, besloten wij toen onze kinderen 7 en 4 jaar waren om ook eens naar het buitenland op vakantie te gaan.
Hiervoor waren we telkens of thuis gebleven of in Nederland gebleven, omdat we het niet aandurfde met 2 jonge kinderen zover te rijden.

Maar als iedereen het kan kunnen wij het toch ook dachten we. Ik boekte zelf een huis aan een watertje in Tsjechië voor 2 weken. Hier konden de kinderen heerlijk in spelen. Vlakbij een bos….heerlijk!!

Vlak voor vertrek bleken beide kinderen een ernstige uitbraak van krentenbaard te hebben, dus met een tas vol antibiotica, verbandjes en zalf gingen we op pad. Om de zoveel uur een pil en het verband verschonen op een parkeerplek. Verre van ideaal.

Na een uur rijden vroeg oudste of we er al waren, want lang rijden bleek niet zijn favoriete tijdverdrijf te zijn.
Maar na 9, lange uren, waren we er dan toch.

Het huisje aan het watertje en het bos, bleek een hangplek voor de 65 plussers, dus geen kinderen in de verre omtrek te bekennen. Maar goed we gaan het zelf gezellig maken. Beetje vissen en spelen, de bbq aan en we komen de tijd prima door…..tot de eerste nacht aanbrak!

Oudste bleek enorme heimwee te hebben, dus elke avond lag ik of de vader bij hem tot hij sliep.
De dagen erna viel de regen met bakken uit de hemel…slechtste zomer ooit in Tsjechië…serieus was op het nieuws daar. Zelfs de vis was weggespoeld uit het watertje.

En het zou nog lang blijven regenen!
Na 1 week zijn we met gierende banden richting, ons toen warme, Nederland gereden.

Wij blijven voortaan in Nederland!

Back to top
X