Volgende fase

Voor ik het in de gaten heb zitten we in de volgende fase van onze loopbaan als ouders.

Onze jongste is gestart op de middelbare school. Waar hij het vorige schooljaar nog best wat hulp nodig had met dingen regelen en voorbereiden. Regelt hij nu vaak zelfstandig zijn zaakjes. Als ik opper dat ik dat voor hem zal doen, geeft hij aan dat heb ik al gedaan….ok?! Of ik krijg op nonchalante manier te horen…komt goed mama! Heeft snel zijn draai gevonden in de nieuwe klas en nieuwe vrienden gemaakt.

De eerste toets week heeft hij ook goed doorstaan….. gelukkig mocht ik hem daar wel bij helpen, voelde ik me toch nog nuttig.

Onze oudste zit in zijn examen jaar, wat natuurlijk hartstikke spannend is. Hij regelt zijn zaakjes al wat langer zelfstandig, maar hij houdt mij graag op de hoogte van alles. Deelt veel over wat er in zijn leven gebeurd en ik geniet van zijn verhalen. Hij vindt steeds meer zijn weg. Heeft een bijbaan en chillt in het weekend met (een klein clubje) vrienden. Waar we dus meteen met de volgende uitdaging te maken krijgen…..alcohol!

Elke keer weer, mag ik 1 biertje….en ons antwoord blijft elke keer hetzelfde. We snappen dat het niet makkelijk is als andere het wel mogen en dat je dan sterk in je schoenen moet staan om NEE te zeggen. En wanneer mag het dan wel is de volgende vraag. We bewegen met hem mee en blijven in gesprek.

Op dit moment op stage in de bouw, zijn grote droom wordt deze week weer wat realistischer. Het valt alleen niet mee als om 6 uur de wekker gaat, maar hij komt fluitend thuis dat zegt genoeg!

En ik ben trots op mijn groter wordende zoons!!

Back to top
X