Ziek!

In heel Nederland heerst momenteel de griep al vanaf december. Ook wij moeten eraan geloven.

Ik begon zelf een paar weken geleden. Hoesten, koortsig en gewoon op de bank willen liggen en verwend worden. Maar ja door wie dan? Kinderen naar school en manlief aan het werk.

Dan kijk ik eens om me heen en zie een volle wasmand staan, de vloer die gezogen moet worden en tja er moet toch ook iets op tafel verschijnen ’s avonds. Dus hijs ik me in badjas weer overeind om de klusjes te doen. Want echt relax ziek zijn is het niet als al die klusjes me aankijken.

’s Avonds komt manlief thuis en die ziet er ook niet al te feestelijk uit om het netjes te zeggen…..ZIEK! Wie het minst ziek is staat toch maar op te gaan zorgen voor alles en iedereen. En laat ik dat nu toch zijn!!

Na twee dagen toch maar weer aangekleed om boodschappen te doen, terwijl manlief nog steeds ziek op de bank ligt…hij kan er ook niks aan doen.

Gelukkig lijken de kinderen nog niet aangestoken door hun ouders, maar hier en daar klinken toch geluiden als keelpijn, verkouden en buikpijn. Dus ik houd mijn hart vast voor wat komen gaat.

Na 2 weekenden lijkt manlief wat opgeknapt.
Nu klinken de geluiden van de kinderen toch serieuzer…..echt keelpijn en zo’n buikpijn. Geen koorts!

Mama besluit….iedereen gaat vandaag naar werk en school! De juf belt wel als het niet gaat.
Even het huis voor mezelf…pffff!

Back to top
X