Afwas

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar bij ons is de vaatwasser geen luxe artikel.
Het scheelt zoveel tijd om daar de vuile vaat in te kunnen zetten. Zelf kun je dan weer mee naar mee naar de sportclub of iets dergelijks. Als je thuis komt is alles klaar en is het een kwestie van opruimen en je vrije avond kan beginnen.

Maar dan geeft je afwashulp een foutmelding en blijft piepen, net op het moment dat het niet uitkomt en er een heleboel vuile vaat in zit. Je bent druk om op tijd te komen op je afspraak, dus het komt nu niet uit. Aaaarghhh!

Wij hebben het enorme geluk dat opa het als zijn hobby ziet om vaatwassers, wasmachines en drogers te maken. Dus van die kant komt er meteen een hulptroep onze kant op. Helaas is het probleem niet meteen op te lossen en stapelt de vaat zich dus maar op!

Maar dan komt er uit totaal onverwachte hoek nog meer hulptroepen in zicht en wel onze jongens. Zij vinden het totaal niet erg om de afwas te doen, hebben er zelfs lol in. De jongste roept al voordat er vaat is,
“Mag ik straks afwassen?”
Mouwen omhoog, sop erin en poetsen maar.
Onze kinderen zijn natuurlijk opgegroeid met een vaatwasser tot hun beschikking, hoe anders was dat bij ons vroeger.

Toch herinner ik me het afwassen als een sociale bezigheid. Je kon eens ongestoord praten met elkaar; vertrouwelijke gesprekken, met als voordeel dat je elkaar niet hoeft aan te kijken.

Misschien blijft de vaatwasser voorlopig wel defect!!

Back to top
X