Opvoedondersteuning

Anja van Hout

Over mij:

Mijn naam is Anja van Hout. Ik ben moeder van 2 zoons. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in de kinderopvang, waarvan ik 10 jaar een eigen kinderdagverblijf heb gehad. Hier begeleide en verzorgde ik kinderen van 0 t/m 4 jaar. Samen met hun ouders het kind elke dag laten stralen.
Daarnaast ben ik ook vrijwilligster bij Humanitas geweest, hier werd gewerkt met het fantastische programma Home Start. Daar gaf ik opvoedondersteuning aan gezinnen die dit konden gebruiken. Verder help ik kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschappelijk contact.

Ik ben geregistreerd bij het SKJ en kan uw gezin ook begeleiden als u over een PGB beschikt.

Uitdagingen zijn mij niet vreemd, Ik ben tijdens de opvoeding van mijn zonen behoorlijk wat verassingen tegen gekomen. Ik vraag mezelf weleens af hoe het geweest zou zijn als ik met mijn soms opvoedkundige vragen iemand had kunnen bellen waar ik gewoon de vraag had kunnen stellen. Daar is mijn passie ontstaan om ouders te begeleiden bij hun wandeling op het opvoedings pad, stap voor stap energie en succes ervaren en genieten van al het moois wat je onderweg tegenkomt.

Voor wie:

opsomming-met-familieIk ben er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Die heel goed in staat zijn om eigen oplossingen te bedenken, maar vast zitten in bepaalde patronen en die graag willen doorbreken. Herkent u zich in een van deze punten bij uw kinderen bijv.:

  • driftbuien,
  • niet willen eten,
  • niet willen slapen?

Of herkent u zichzelf als ouder hierin: bijv.:

  • de opvoeding als zwaar ervaren,
  • alles in het teken zetten van je gezin,
  • niet meer aan jezelf toekomen.

Of heeft u een ander probleem of zorgen waar u graag over zou willen praten?

Dan is opvoedondersteuning voor u een goede oplossing om de dagelijkse opvoeding van uw kind(eren) weer leuker, fijner en makkelijker te maken.

Wat doe ik:

Ik geef u tips en tools bij opvoedkundige vragen waar u zelf mee aan de slag kunt en snel resultaat zult zien. We creëren weer rust en harmonie in uw gezin. We gaan samen op zoek naar manieren die bij jullie passen om jullie kinderen op te laten groeien. Door ouder en kind met eigen kennis en talenten weer energie en succes te laten ervaren. Er is geen standaard manier, elk gezin is uniek en niks is fout. Want er is niet één manier om een perfecte opvoeder te zijn maar wel duizend manieren om een goede opvoeder te zijn.

Werkwijze:

U neemt contact op met coachingsburo Lef! telefonisch of per email. Na een korte kennismaking via de telefoon, maken we een afspraak om te kijken of u de klik voelt met mij als coach. Heel belangrijk om samen te kunnen werken. Soms heeft u aan 1 of 2 coaching gesprekken met tips en tools genoeg om thuis aan de slag te gaan. Maar u kunt ook gebaat zijn bij een wat intensiever traject waarbij ik u en uw gezin begeleid. Ik werk met verschillende trajecten, we kijken samen welke bij u past. Ik kom in jullie gezin kijken(indien gewenst) op een tijd waar vaak het “crisismoment” is. Daarna maak ik een plan van aanpak op maat wat bij jullie gezin past. U gaat nu zelf aan de slag, wetende dat ik er ben om te ondersteunen waar nodig. Tijdens het traject hebben we contact momenten om te bespreken hoe het gaat en om te evalueren.
Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.
Het intake gesprek van 45 minuten is gratis. Het tarief voor een coachafspraak van 1 uur is €50,00 excl. btw. Alle overige coach trajecten worden op maat gemaakt, neem CONTACT met mij op voor de tarieven voor het voor u passende traject.


familie

Back to top
X