Humor

Er is niks leukers dan kinderen die een eigen gevoel voor humor gaan ontwikkelen. Opeens merk je dat grappen die jij maakt begrepen gaan worden door je kinderen en dat ze daar oprecht om moeten lachen.

Natuurlijk gaan ze ook zelf grappen maken; eerst zijn dat moppen die ze horen, maar niet helemaal begrijpen. Ze proberen hem na te vertellen en vergeten dan waar de grap nu eigenlijk om ging. Of ze snappen er geen snars van, maar lachen omdat jij lacht. Ook moppen zelf verzinnen, waar ze dan zelf het aller hardst om moeten lachen en jij er geen snars van snapt.

Toen onze kinderen nog klein waren en je maakte een grap of je lachte om iets wat ze deden of zeiden, dan kon dat wel eens verkeerd uitpakken. Ze dachten dat we ze uit lachten, wat ze natuurlijk enorm boos maakten of verdrietig. We probeerde ze uit te leggen dat we een grapje maakte, maar dat geloofde ze uiteraard niet.

Nu zijn ze ouder en moet ik soms opletten dat ik niet in hun grapjes trap. Dan zeggen ze iets waar ik meteen van op de kast zit…..om vervolgens te horen…”Grapje”, Jeetje jij kan ook nergens tegen!!!

Maar vaker lachen we om elkaars grapjes, die soms droog of sarcastische zijn, dan weer plagend of hilarisch.
De jongste kan zo lachen om zijn eigen grapjes dat de tranen over zijn wangen rollen, dat bezorgd ons dan ook een lachbui. De oudste heeft weer een humor die wij soms alleen snappen of die zover doorgedacht is dat andere hun hoofd ervan schudden.
Grapjes die papa alleen snapt of juist alleen mama.

Kortom er valt gelukkig heel wat te lachen samen!

 

Back to top
X