Hutten bouwen

Om de kinderen zo nu en dan eens achter de computer uit te krijgen, stel ik voor op een mooie dag om naar het bos te gaan.

Vroeger vonden de kinderen dit altijd super leuk. We namen allerlei lekkers, schepjes en emmers mee. Een broodje voor tussen de middag en wat drinken natuurlijk.
De kinderen rolden van de berg af in het zand en hadden de grootste lol. En ik kon even rustig een tijdschrift lezen of bijkletsen met een vriendin.

De kinderen waren nu niet meer zo enthousiast als vroeger om naar het bos te gaan en ook de emmers en scheppen bleven thuis. Ik nam wel wat lekkers mee en wat drinken. Een beetje mokkend zaten ze achter in de auto.

Wat gaan we daar dan doen? En hoelang blijven we daar dan? Deze vragen werden op me afgevuurd, mijn humeur begon ook al te dalen.

Eenmaal in het bos was er een picknick tafel vrij en de kinderen renden meteen de berg op…ze gingen een hut bouwen. Er werden allerlei enorme boomstammen gezocht en gedragen met zijn tweeën. Strategie bepaald, welke boom is het meest geschikt om een hut te bouwen en wat voor soort takken hebben we daar voor nodig.

Ik begon er zelf ook lol in te krijgen en bouwde gezellig mee.
Samen hadden ze een doel en dat schept ook weer een band. Met zijn tweeën plezier maken en elkaars hulp nodig hebben.

Af en toe een pauze om wat te drinken en te snoepen en dan weer door.

Het werd een leuke middag en ook zullen ze het niet snel toegeven; ze hebben echt plezier gehad!

Back to top
X