Struggels

Opvoeden blijft meebewegen met je kinderen. Je kunt nooit zeggen nu weet ik wat te doen, want als je denkt dat je de sleutel hebt is er de volgende opvoedings struggel. Je weet pas achteraf of je de juiste keuze/beslissing hebt gemaakt en daar kan een ander weer wat aan hebben.

Bij ons zijn ook van die struggels. Nu zeker met de maatregelen rondom corona. We proberen onze kinderen zo goed als lukt uit te leggen waarom er bepaalde maatregelen genomen worden, ook al valt dat niet mee in de wir war van meningen en adviezen.

Zo ook de kermissen. Onze jongens wisten dat wij niet wilde dat ze in deze tijd een kermis bezoeken…daar gingen ze mee akkoord. Alleen toen het zover was en vrienden vroegen of ze meegingen toen was het toch wel heel lastig om thuis te blijven en te begrijpen waarom we niet gingen. En dat vind ik als moeder dan weer lastig om ze teleurgesteld te zien en bij ons standpunt te blijven. Want het liefste gun ik ze de vrijheid met vrienden.

Gelukkig is er nog veel ruimte om op andere plekken af te spreken met vrienden, want heel belangrijk als jongere, zijn de sociale contacten en het losmaken van je ouders. Grenzen opzoeken en er soms overheen gaan. Overleggen met je kind, wat wil hij en wat willen wij en waar vinden we elkaar in het midden.

Op stap gaan en een eindtijd bespreken, want nooit laat genoeg! Hoelaat mag de rest? Zo laat ??? Nee dat doen we niet, maar je fietst ook niet alleen terug. Dus weer schipperen en allebei water bij de wijn doen.

En dan is het ook nog van belang dat je samen met de man des huizes op 1 lijn zit en blijft. Dat maar eens onderzoeken tijdens een etentje samen, zonder kinderen.

Back to top
X